Fröknäcke!

Här ska ni få receptet på fröknäcket jag brukar göra. Det är helt socker- och glutenfritt och huuur gott som helst! Passar lika bra till frukost som till ostbrickan och är fyllt med bra och nyttiga ämnen.

För en liten/halv plåt (dubbla receptet för en vanlig) behöver du:
0,5 dl mandelmjöl
1 msk chiafrön
1,25 dl solroskärnor
0,25 dl linfrön
0,35 dl sesamfrön
0,25 dl pofiber
0,5 msk fiberhusk
1,5 dl kokande vatten
1 krm salt

Sätt ugnen på 150’C. Blanda alla frön i en mixer. Mixa så att det blir så mjöligt som möjligt. Om det blir kvar lite större bitar så gör det inget. Har du ingen mixer kan du ta en hög bunke och köra några varv med stavmixern om du vill. Och har du ingen stavmixer får du nöja dig med hela frön helt enkelt. Häll över frömjölet/fröna i en bunke och blanda i pofiber, fiberhusk och salt. Häll därefter i vattnet och blanda ordentligt. Låt svälla ett par minuter innan du trycker ut det på en plåt med bakplåtspapper. Det ska vara ca 3-5 mm tjockt. Skär gärna upp brödet i bitar innan du gräddar det så slipper det brytas av på fel stället efteråt. Grädda i mitten av ugnen i ca. 60 minuter. Kolla så att det inte blir bränt. Är knäcket fortfarande lite mjukt efter 60 minuter kan du sänka värmen till 100’C och låta det vara kvar en stund till!

IMG_2354.JPG

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *