När livet inte alltid är på topp.

Det är läskigt vad kärlek kan göra med en. Ena dagen kan den kan göra en till den lyckligaste i världen och andra dagen kan den göra en så otroligt nere och ledsen. Det kanske låter dåligt med det sistnämnda (och det är det såklart om det är destruktivt eller om det hänt någonting som sårat en) men ibland tror jag att det kan vara lite bra att inte alltid sväva på moln för att sedan komma dit och inse hur underbart en faktiskt har det. Jag tror att ens svackor (när de på något vis ändå är bra) egentligen bara beror på att en älskar någon så otroligt mycket och att det i sin tur leder till att en är rädd för att förlora den personen.

Att ens tankar svävar iväg åt fel håll ibland, att en tänker på allt tråkigt som kan hända och allt som någon gång kanske kan tänka sig gå fel är nog mer mänskligt än att inte göra det, även om det kan kännas tungt och onödigt. Negativa tankar kommer alltid dyka upp lite då och då men istället för att se det som någonting dåligt kanske det är dags att vända det till någonting positivt? Att ta till vara på tankarna som dyker upp, fundera på varför de finns och se till att ta tag i och prata om dem med någon.

Vi måste acceptera att livet faktiskt går upp och ner ibland. Att allt inte kan vara på topp jämt och ständigt. Vad vi däremot kan är att göra det bästa av situationen och försöka njuta av allt fint vi har i våra liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *