Vårt sjuka samhälle.

Usch, nu intervjuar Malou en kvinna, Jeanette Eriksson, som blivit våldtagen av sin alkoholiserade morfar från det att hon var bebis fram tills hon var 15 år. När hon var 6 år krampade hennes ben i en samlagsställning och hon åkte in på sjukhus. De dokumenterade vad som hänt men trots vetskapen om övergreppen blev hon hemskickad och allting fortsatte. Hennes ben var låsta i 3 månader innan hon kunde börja röra sig igen, dock aldrig som förr. Än idag har hon problem med att benen kan krampa och hålla i sig långa stunder. Det som är ännu sjukare är att det nu har visat sig att hennes morfar även var hennes pappa. Alltså förgrep han sig på sin dotter först och sedan på sitt barnbarn/dotter.

Jag blir så jävla arg. Sjuka människor!! Det värsta är ju dessutom att både folk omkring och de på sjukhuset visste vad som pågick men inte gjorde någonting?? Det finns så mycket idioter och det är så mycket skit som händer hela tiden. Folk som utsätts för övergrepp och försök till övergrepp. Jag vet ett flertal personer som varit med om sådant och det är så sjukt att det ens ska kunna hända. Att vi aldrig går säkra.

Jag hoppas att vi tillsammans lyckas styra upp vårt trasiga samhälle och hjälper folk som är sjuka och behöver vård. Att folk som gör fel får rätt straff och framförallt VÅRD. Att folk går fria efter övergrepp etc. är vidrigt. Vi ska inte behöva vara rädda för att gå ute så fort solen gått ner. Vi ska inte behöva vara rädda för att gå lättklädda och riskera att få ”skylla oss själva”. Vi ska kunna gå hem onyktra efter en rolig festkväll eller ta en promenad mitt i natten om vi känner för det.

Vi har ett bra samhälle, men tyvärr inte tillräckligt bra för att vi ska kunna känna oss säkra.

20140218-103119.jpg

20140218-103129.jpg
Jeanette har skrivit en bok om händelserna. Säkert otroligt läsvärd men otroligt hemsk.

För att läsa mer om Jeanettes historia kan ni klicka er in här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *