Mitt 2014.

Det är kärlek blandat med hat. Lycka blandat med ångest. Glädje blandat med sorg och vardag blandat med fest. Det är ett virrvarr av allt som är ett liv. Och för mig är det just mitt liv.

Tänk hur olika våra liv ser ut egentligen. Hur exakt alla individer tänker olika, har olika förutsättningar, agerar olika och lever olika. Det är otroligt att vårt samhälle fungerar egentligen, samtidigt som det är imponerande att vi, alla tillsammans, på något vis ser till att det gör det.

Även om allting kan bli bättre, så måste vi också kunna stanna upp för en stund och njuta av allt som är bra. Det är enkelt att klaga då det alltid finns saker som kan bli bättre, men mår vi verkligen bättre av det? Att kämpa och stå upp för rättvisan är en sak, men att klaga på att en är trött, att en har dåligt med pengar eller att en inte orkar plugga när det går så bra serier på tv – är det verkligen värt att klaga över? Borde det ens vara okej att klaga över?

Problemet ligger för det mesta hos oss själva, att vi har dålig motivation eller kanske bara är bekväma av oss. Vi har möjligheter, vi gör val. Val som både kan vara bra, men även dåliga.

Att välja att göra någonting som en i efterhand kommer må dåligt över eller i alla fall känna att en hellre kanske skulle ha låtit bli att göra, är sådana saker som i alla fall jag ska försöka sluta med i år. Det behöver inte vara jätteallvarliga saker, men minsta lilla grej som jag vet kan få mig att må bättre ska jag istället fokusera på för att både må bättre psykiskt och fysiskt. Det är gamla vanor som måste brytas och mina inre viljor som måste fram.

Jag känner att det här året ska bli mitt år.

Året som jag blev mer av mig och mindre av andra.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *