Världens godaste lasagne!

Jag, precis som många andra, älskar verkligen mat! Det ska vara lagat från grunden och vara så rent från tillsatser som möjligt. Visst att icke-okej-buljonger och sådana saker slinker ner ibland, men en är väl bara människa ;) Men i det stora hela vill jag förse min kropp med bra och hälsosam mat. Sen är det ju inte bara bättre för kroppen, det är ju dessutom så mycket godare! Nåja, det var inte det jag skulle berätta. Jag tänkte dela med mig av receptet på den troligtvis godaste lasagnen jag någonsin har ätit, den blev såå perfekt!

Du behöver:
1 msk kokosolja (utan smak)
1/2 gullök
125 gram färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
600 gram nötfärs
1 köttbuljongtärning
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soya
Salt, peppar, pizzakrydda, paprikakrydda
1 zucchini (300-400 g)
3-4 dl riven ost

Gör såhär:
Stek riven gullök och hackade champinjoner i kokosoljan. Pressa i vitlöken och lägg därefter i nötfärsen och stek tills det är genomstekt. Krydda och blanda i resten av ingredienserna förutom zucchinin och osten. Stäng av plattan och sätt på ugnen på ca 200 grader. Ta fram en ugnsfast form och skala sedan bort det gröna på zucchinin. Använd sedan en osthyvel för att göra långa skivor av den. Släng/ät upp det som är i mitten på den då detta bara blir slamsigt.

Börja sedan med att fylla botten med hälften av zucchiniskivorna, på med hälften av köttfärsen och därefter hälften av osten. Upprepa. Grädda sedan i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Sen är det bara att äta och njuuuuuta! Servera gärna med en god sallad på exempelvis sallad, tomat, gurka, paprika, rödlök, avokado och en dressing på salladskrydda och lika delar raps-eller olivolja och vit balsamvinäger! Ny favoriträtt! :D

20131015-193815.jpg

20131015-193903.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *